Groen dak Den Haag


Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Wilt u groen dak in Den Haag laten plaatsen? Een groen dak, ook wel sedumdak genoemd, is dakbegroeiing dat kan bestaan uit gras, bloemen, kruiden of zelfs kleine struiken. Er zijn verschillende soorten groen daken en het soort plant dat er wordt gebruikt.

Een groen dak is voor zowel particulieren als bedrijven een goede keuze wanneer u op een duurzame en milieuvriendelijke manier het dak wil bedekken.

Een groen dak heeft naast dat het er mooi uitziet, functionele voordelen. Een groen dak helpt bijvoorbeeld bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, het behoudt van de biodiversiteit in de stad én u kunt besparen op de energiekosten. Ontdek meer voordelen en de kosten van een groen dak!

Voordelen van een sedumdak

Een groen dak bevat eigenlijk alleen maar voordelen:

 1. Waterafvoer: een sedumdak kan helpen om regenwater op te vangen en af te voeren, waardoor overstromingen worden verminderd en de hoeveelheid water die in de riolen terechtkomt, wordt verminderd.

 2. Isolatie: zoals we hierboven al beschreven kunt u besparen op de energiekosten met een sedumdak, dat komt omdat het sedumdak helpt om warmte vast te houden in de winter en tegen te houden in de zomer.

 3. Luchtverbetering: planten zorgen voor zuurstof en helpen bij het filteren van de schadelijke stoffen in de lucht waardoor de lucht verbeterd kan worden.

 4. Geluidsisolatie: groen daken kunnen helpen om geluid te absorberen en te dempen waardoor de geluidsoverlast voor omwonenden kan worden verminderd.

 5. Biodiversiteit: groen daken bieden een bijdrage aan biodiversiteit omdat ze leefgebied bieden voor verschillende planten en dieren.

 6. Uiterlijke verbetering: sedumdaken kunnen het uiterlijk van de woning/gebouw verbeteren.

 7. Subsidies: bij de aanleg van een groen werkt u mee aan het verduurzamen van uw omgeving, wat de gemeente graag stimuleert door middel van subsidiëring.

Aanleggen van groen dak in Den Haag

Voordat het sedumdak in Den Haag wordt aangelegd, is het van belang om te inspecteren of het dak geschikt is voor een groen dak. Hierbij kijken wij naar de belasting van het dak en de gewenste diepte van de bodemlaag.

Wanneer groen dak mogelijk is op het betreffende dak, wordt het eerst waterdicht gemaakt. Dat kan door middel van dakbedekking. Daarbij wordt een drainage systeem geïnstalleerd om overtollig water af te voeren.

De bodemlaag brengen wij aan, dat kan bestaan uit grind, stenen of een speciaal drainage materiaal. Vervolgens kan er geplant worden. De beplanting hangt af van uw keuze, we hebben verschillende soorten groen dak waaruit u kunt kiezen.

Onderhoud van groen dak

Om het onderhoud hoeft u een sedumdak niet te laten, dat is namelijk erg eenvoudig. Het groen dak hoeft u niet te schoffelen of te maaien omdat het een laag groen tapijt vormt dat zichzelf onderhoud. Het groen dak gaat een zeer lange tijd mee, wel is het belangrijk om met het volgende rekening te houden:

 1. Groen daken kunnen goed tegen een enige tijd zonder water, maar bij langdurige droogte is het nodig om het dak te bewateren.

 2. Van belang is om regelmatig te controleren of de afwatering naar behoren werkt zodat overtollig water goed wordt afgevoerd. Door het regelmatig uitvoeren van controles kan het dak in goede staat blijven en worden problemen zoals lekkages en verzakkingen voorkomen.

 3. Regelmatig opruimen van afval zoals bladafval, takken en andere plantendelen om te voorkomen dat de plantjes verstikken tijdens de winter.

De kosten van een groen dak

De kosten van een groen dak zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder de grootte van het dak, de locatie en welke planten u graag wilt hebben. Op voorhand is het daarom lastig om een precieze prijs op te geven. Neem voor een precieze prijs vrijblijvend contact met ons op.

Subsidie groen dak Den Haag

Wanneer u een groen dak in Den Haag laat aanleggen, werkt u mee aan het verduurzamen van uw woning. Dat stimuleert de gemeente graag door middel van subsidiëring. De hoogte van de subsidie verschilt per gemeente, ook heeft iedere gemeente hier andere voorwaarden aan verbonden. Wij zijn op de hoogte van de subsidiëring en voorwaarden binnen veel gemeentes. Neem vrijblijvend contact op met ons, wij nemen het aanvragen van de subsidie graag voor u uit handen.

Veelgestelde vragen over een groendak in Den Haag

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde; er zal door het huis geleverd moeten worden. Kan dat?

Dit is mogelijk, wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de eventuele schade. Daarnaast is het mogelijk dat wij een meerprijs berekenen aangezien dit de werkzaamheden zal vertragen. Verder is het een voorwaarde dat er voldoende ruimte is om met lange en zware materialen en gereedschappen van voordeur naar achterdeur te lopen. Tot slot adviseren wij u de vloer af te dekken.

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag de overkapping of tuinverblijf opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Ons werkgebied

Garden Buildings plaats groendaken niet alleen in Den Haag maar ook op andere plaatsen in het land. Onze werkgebieden zijn Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Deventer en Utrecht. Wij staan paraat voor het plaatsen van een groen dak op uw huis of gebouw door heel Nederland.

Vragen over groen dak in Den Haag?

Heeft u vragen over het groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over het groen dak.
  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht


  Wij zijn dé specialist als het gaat om groen dak/sedumdak


  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie

Neem vrijblijvend contact op

  Producten: