Groen dak Apeldoorn

Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Een groen dak in Apeldoorn

Wilt u een groen dak in Apeldoorn, maar weet u nog niet helemaal wat een groen dak eigenlijk is dan leggen wij dat graag uit. Een groen dak is een dak begroeiing die kan bestaan uit verschillende soorten bloemen, kruiden, struiken, struiken en gras naar uw eigen keuze.

Naast dat een groen dak er mooi uitziet en u hem kan aanpassen naar uw eigen smaak zitten er ook veel andere functionele voordelen aan. Groendaken zorgen voor een biodiversiteit in uw woonplaats en verbeteren de luchtkwaliteit rondom uw huis of gebouw, Daarnaast kunt u met een groendak ook besparen op uw energierekening.

De voordelen van een groen dak

Bent u opzoek naar een goede manier om uw huis of gebouw te verduurzamen? Dan is een groen dak een goede keuze. Groendaken hebben verschillende voordelen waarvan u kan profiteren zoals:

1. Recht op subsidies:
Doormiddel van het plaatsen van een groen dak verduurzaamt u uw huis/gebouw. Verschillende gemeentes stimuleren dit door het aanbieden van subsidies.


2. Besparen op de energierekening:
Het plaatsen van een groendak kan ervoor zorgen dat u minder energie verbruikt, dit komt door dat een groen dak uw huis goed isoleert. Groendaken helpen met het vasthouden warmte in de winter en het afstoten in de zomer, zodat u minder vaak de verwarming of airco aanzet.


3. Verbetering van de luchtkwaliteit:
De planten die op een groen dak geplaatst worden staan erom bekend dat zij slechte stoffen uit de lucht filteren. De planten op het dak filteren alle slechte deeltjes uit de lucht er zorgen ervoor dat u schone lucht inademt rond uw huis.


4. Goede geluidsisolatie:
Naast dat een groen dak warmte kan vasthouden en afstoten gebeurt dat ook met geluid. Met een groen dak vermindert u het geluid wat u in uw huis hoort en het geluid wat uit uw huis komt.

5. Goede waterafvoer:
Bij het plaatsen van een groendak wordt er gezorgd dat de afvoer van water goed verloopt. Dit zorgt ervoor dat u geen lekkages krijgt.

Groen dak subsidie

Zoals al eerder aangegeven kan u met het plaatsen van een groen dak recht hebben op subsidies. Elke gemeente heeft hiervoor andere Reglementen en eisen waar het dak aan moet voldoen. Het aanvragen van deze subsidies kan ingewikkeld zijn, Garden Buildings neemt dit proces graag voor u uit handen. Als u vragen heeft over subsidies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Groen dak plaatsen in Apeldoorn

Voor het plaatsen van een groendak in Apeldoorn moet uw huis of gebouw eerst geïnspecteerd worden. In deze inspectie kijken wij naar gewicht wat uw dak aan kan en als uw gebouw geschikt is voor plaatsing.

Als de inspectie succesvol is verlopen gaan wij over tot plaatsing. Voordat de planten en ondergrond op uw dak worden geplaatst moet uw dak eerst waterdicht gemaakt worden. Dit gebeurd doormiddel van het installeren van een drainagesysteem die ervoor zorgt dat het water goed wordt afgevoerd. Na de drainage aangelegd te hebben is het tijd voor het aanbrengen van de ondergrond en de door u gekozen planten.

Onderhoud van een groen dak


Voor het onderhouden van een groen dak zijn er een paar onderdelen waar u rekening mee moet houden. Het onderhouden van uw eigen groendak is niet ingewikkeld, de onderdelen waar u rekening mee moet houden zijn:

1. Bij langdurige droogte is het van belang dat het groen dak wordt bevochtigd. Groendaken kunnen redelijk lange tijd zonder water maar het is wel belangrijk dat de ondergrond vochtig blijft.

2. Zorg ervoor dat de waterafvoer goed verloopt. De waterafvoer kan verstopt raken door takken en bladeren, dit kan ervoor zorgen dat het water niet wordt afgevoerd en op het dak blijft liggen. Overtollig water op het dak kan lekkage veroorzaken.

3. Probeer regelmatig takken en bladeren van het dak te verwijderen. Zoals eerder benoemd kunnen takken en bladeren voor problemen met de waterafvoer veroorzaken. Daarnaast kan dit afval er ook voor zorgen dat de planten op het dak verstikken.

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag de schutting of tuinverblijf opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Ons werkgebied


Apeldoorn is een locatie waar u ons kan inschakelen voor het plaatsen van een groen dak, daarnaast plaatsen wij ook groendaken in Amersfoort, Arnhem, Den Haag  Deventer en Utrecht. Wij helpen u graag met het plaatsen van en groendak, en het regelen van bijbehorende subsidies.

Heeft u vragen over groendaken in Apeldoorn?


Heeft u vragen over het groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de groen daken.
  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht.


  Wij zijn dé specialist als het gaat om groen daken.


  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie.

Neem vrijblijvend contact op

    Producten: