Veelgestelde vragen

Ik heb geen bevestiging per e-mail ontvangen

Normaal gesproken ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging van uw aanvraag per e-mail. Hebt u geen email ontvangen, controleer dan eerst de map "spam" of  "ongewenste mail".  Soms word deze email gezien als ongewenst.

Hoe werkt het tellen van de planken in een scherm?

Als wij het hebben over een 21 planken schutting, dan bedoelen wij een scherm met 19 planken verticaal en 2 planken horizontaal. Bij het 23 planken scherm is dit 21 planken verticaal en 2 planken horizontaal. Bij hardhouten schermen word er een extra dwars plank toepgepast i.v.m. torderen, dit is respectievelijk een 22 planken en 24 planken scherm.

Moet ik zelf zorgen voor het verwijderen van de oude schutting/heg?

Ja u dient zelf de schutting/ heg te verwijderen. Let hierbij op dat ook resten van palen, wortels en/of andere zaken die in de grond zitten ook verwijderd worden. Het is ook mogelijk deze werkzaamheden door Brink Gardenbuildings te laten uitvoeren. Wilt u dit dan aangeven in uw aanvraag.

Wat is de meerwaarde van afwerklatjes ?

Met afwerklatjes bedoelen wij de latjes die worden aangebracht over de RVS-hoekjes waarmee het scherm aan de paal bevestigd wordt. Deze latjes hebben alleen een optische functie.

Vaak worden de afwerklatjes verward met de afdeklatten die bovenop het scherm worden gemonteerd. Deze afdeklatten zijn, indien van toepassing, altijd bij de prijs inbegrepen en staan omschreven in de specificaties op uw offerte.

 

Zitten de onderplaten standaard bij de offerte in?

De onderplaten bij een hout / beton schutting zitten altijd in de berekening. En staan vermeld in de specificaties op uw offerte.

Zit er garantie op de schutting en op de montage?

Brink GardenBuildings gebruikt uitsluitend hoogwaardige materialen voor de door haar geplaatste schuttingen en tuinverblijven en geeft daar standaard 10 jaar garantie op, tenzij anders in uw offerte vermeld. Op de montage zit 1 jaar garantie.

 

Hoe laat komen ze bij ons schutting plaatsen?

Brink GardenBuildings probeert altijd tussen 07.00 en 08.00 uur aanwezig te zijn. Mocht dit anders zijn, dan wordt dat met u afgestemd.

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag de schutting of tuinverblijf opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde; er zal door het huis geleverd moeten worden. Kan dat?

Dit is mogelijk, wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de eventuele schade. Daarnaast is het mogelijk dat wij een meerprijs berekenen aangezien dit de werkzaamheden zal vertragen. Verder is het een voorwaarde dat er voldoende ruimte is om met lange en zware materialen en gereedschappen van voordeur naar achterdeur te lopen. Tot slot adviseren wij u de vloer af te dekken.

 

 

Het uitzetten (aangeven van de plaats) van de schutting

Bij het uitzetten van de schutting wordt door middel van lijnen en eventueel een laser de lijn en hoogte van de schutting bepaald. Hierbij dient de opdrachtgever aanwezig te zijn. Brink Gardenbuildings kan geen erfgrenzen bepalen of beslissen waar de schutting geplaatst dient te worden.

Ik heb een offerte aangevraagd via de websitecalculator wat is de volgende stap?

U ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin een samenvatting van uw aanvraag. Brink Gardenbuildings zal uw aanvraag controleren en uw een definitieve offerte per mail toe zenden. 

 

Kan ik ook een poort op maat bestellen?

Standaard poorten zijn leverbaar met een breedte van 100 cm oplopend per 10 cm tot een maximum van 150 cm. Bij dubbele poorten zelfs tot een breedte van 300 cm. Moet er door een specifieke situatie worden afgeweken van deze maten is er tegen een meerprijs een aangepaste poort mogelijk. Bij het bepalen van de voor de poort beschikbare ruimte is het belangrijk hierbij ook rekening te houden met eventuele betonpalen en het kozijn.

Is het verstandig om eerst het straatwerk te leggen?

Wij raden u aan eerst de schutting te plaatsen en vervolgens het straatwerk aan te leggen. Het (terug)plaatsen van bestrating valt niet onder onze werkzaamheden.

Ik heb hoogteverschil in mijn tuin. Kunnen we dit oplossen?

Als het hoogteverschil tussen uw tuin en de tuin van de buren meer dan 20 cm is, dan kan dit worden opgelost met een dubbele onderplaat. Zit er hoogteverschil in de lengte van de tuin, en bedraagt deze afloop meer dan 20 cm, dan kan dit worden opgelost door de schutting één of meerdere malen te laten verspringen, of de dubbele onderplaat toe te passen. Mocht er sprake zijn van hoogteverschillen meer dan 20 cm, dan graag dit in uw aanvraag duidelijk kenbaar te maken.

Hoe lang doen jullie er over om de schutting te plaatsen?

Gemiddeld plaatsen wij 25 meter en een poort op één dag. Uiteraard zijn hierbij de grondcondities, het weer en de bereikbaarheid van belang.

Zit er een FSC keurmerk op jullie houten delen?

Ja, al het door ons geleverde houtwerk heeft het FSC keurmerk

Hoe gaat de betaling?

Op de dag de schutting of tuinverblijf opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

U bent te allen tijde zelf verantwoordlijk voor kabels en/of leidingwerk. U dient eventuele aanwezigheid hiervan vooraf kenbaar te maken. Als u vermoed dat er kabels en/of leidingwerk aanwezig is, raden wij u aan een klic-melding te doen. Hiervoor kunt u terecht bij het Kadaster (www.kadaster.nl/klic/melding).

Wat zijn de verschillen en eigenschappen tussen de schermen?

  • Geïmpregneerd grenen is onder hoge druk en warmte geïmpregneerd hout.
  • Douglas is een naaldhoutsoort dat veel natuurlijke harsen heeft en om die reden niet geïmpregneerd hoeft te worden. Het heeft de hoogste duurzaamheid klasse (klasse 3) van de Europese naaldhoutsoorten.
  • Hardhout is een houtsoort die meestal uit Azië komt en vanwege de hoge transportkosten duurder is dan Europees hout. Hardhout heeft een bruine kleur en een lange levensduur.

Naast bovengenoemde schermen kan Brink Gardenbuildings ook tegen meerprijs op kleur gespoten schermen leveren. 

 

Kunnen de gaaspanelen ook begroeid worden geplaatst?

Bij BrinkGardenBuildings kunt u ervoor kiezen om uw schutting meteen met begroeiing te bestellen. Geef dit duidelijk aan bij uw aanvraag.

 

Moet ik precies tot op de millimeter nauwkeurig meten?

Nee, dit hoeft niet zolang er maar niet meer dan ca. 50 cm verschil in zit. Wij nemen altijd ruim voldoende materiaal mee. Bij de facturatie gaan we uit van de werkelijk aantal geplaatste meters. 

Moet ik precies tot op de millimeter nauwkeurig meten?

Nee, dit hoeft niet zolang er maar niet meer dan ca. 50 cm verschil in zit. Wij nemen altijd ruim voldoende materiaal mee. Bij de facturatie gaan we uit van de werkelijk aantal geplaatste meters.