Groen dak Utrecht


Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Wilt u een groen dak of sedumdak in Utrecht?


Bent u van plan om een groen dak of sedumdak te plaatsen in Utrecht. Wij bij Garden Buildings kunnen u daarbij helpen. Wij plaatsen verschillende soorten groen en sedumdaken die kunnen bestaan uit verschillende soorten gras, bloemen, struiken, kruiden of mos.

Een groen dak en sedumdak is een dak begroeiing dat bestaat uit planten of mos. Het verschil tussen de daken zit in het gebruik van de planten. Een sedumdak maakt gebruik van kleine vetplanten en mos die geplaats worden op een speciale sedummatten, Een groen dak kan bestaan uit planten, bloemen, kruiden en struiken die geplaats wordt op een ondergrond van stenen, grind of speciaal drainage materiaal. De verschillende soorten daken bieden dezelfde voordelen, alleen kunnen deze een ander uiterlijk hebben omdat er verschillende planten voor worden gebruikt.

Waarom een sedumdak of groen dak?


Het laten plaatsen van een groen dak of sedumdak heeft verschillende voordelen die kunnen helpen met besparen van energie en het verbeteren van uw leefomstandigheden.

Energie besparen: Een groen dak kan helpen met het besparen op uw energie kosten. Een groen dak biedt goede isolatie in de zomer en winter. In de winter houdt het groene dak warmte vast en in de zomer stoot het de warmte af.

Leefomstandigheden verbeteren: Naast dat een groen dak energie bespaart kan het ook helpen met verbeteren van uw leefomstandigheden. Een groen dak biedt een goede geluidsisolatie voor u en uw omwonenden in de buurt. Naast geluidsisolatie verbeterd een groen dak de luchtkwaliteit rond uw huis doordat de planten slechte stoffen uit de lucht filteren.

Hoe wordt een groen dak/sedumdak geplaatst in Utrecht?


Als u een groen dak wilt laten plaatsen in Utrecht, is het van belang om te inspecteren als het dak geschikt is voor plaatsing van een groen dak. Bij deze inspectie wordt er gekeken naar de belasting van het dak en de gewenste diepte van de bodemlaag.

Als de inspectie succesvol is uitgevoerd beginnen wij met het aanleggen van een drainagesysteem en dakbedekking om uw dak waterbestendig te maken. Het drainagesysteem zorgt ervoor dat het overtollige water op het groen dak goed wordt afgevoerd.

Voor de bodemlaag die wij aanbrengen heeft u de keuze uit een laag van steen, grind of een speciaal drainage materiaal. Daarnaast heeft u ook keuze uit planten die op het dak geplaatst worden. Als u een keuze heeft gemaakt plaatsen wij de bodemlaag en worden de planten geplant.

Het onderhouden van een groen dak/sedumdak


Het onderhouden van een groen dak in Utrecht is vrij eenvoudig. U hoeft het groen dak niet te schoffelen of maaien omdat er een laag groen tapijt vormt dat zichzelf onderhoud. Een groen dak gaat een lange tijd mee. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  1. Groen daken kunnen goed tegen een tijd zonder water maar bij langdurige droogte is van belang om het dak te bewateren.

  2. Het is van belang om regelmatig te controleren als de waterafvoer goed doorloopt. Overtollig water kan lekkages en verzakkingen veroorzaken.

  3. Daarnaast is het belangrijk dat er regelmatig bladaval en takken van het dak worden opgeruimd. Dit voorkomt dat de planten verstikken tijdens de winter.

Hoeveel kost een groen dak/sedumdak in Utrecht?

De prijs van een groen dak is afhankelijk van verschillende factoren zoals formaat van het dak, locatie en welke planten en ondergrond er gekozen wordt. Het is moeilijk om een precieze prijs te geven voor het plaatsen van een groen dak. Voor vragen over prijzen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen over een sedumdak in Utrecht

Ik heb een offerte aangevraagd via de websitecalculator wat is de volgende stap?

U ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin een samenvatting van uw aanvraag. Brink Gardenbuildings zal uw aanvraag controleren en uw een definitieve offerte per mail toe zenden.

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag het sedumdak opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Subsidies voor groen dak/sedumdak

Als u een groen dak of een sedumdak laat plaatsen komt u ook in aanmerking voor subsidies vanuit de gemeente. Met een groen dak verduurzaamt u het huis/gebouw en dit stimuleert de gemeente door middel van het aanbieden van subsidies. Subsidies kunnen verschillen per gemeente en er kunnen ook verschillende voorwaarde aan zitten wat onduidelijk kan zijn. Wij nemen het proces voor het aan vragen van subsidies graag voor uit handen.

Ons werkgebied

Naast Utrecht kunt u ons ook vinden in andere plaatsen in Nederland. Wij plaatsen graag een groendak op uw huis/gebouw. Onze werkgebieden zijn Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Den Haag en Deventer.

Heeft u vragen over groen dak of sedumdak in Utrecht?

Heeft u vragen over het sedumdak/groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de sedumdaken.

  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht
 
  Wij zijn dé specialist als het gaat om sedum en groen daken
 
  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie

Neem vrijblijvend contact op

    Producten: