Groen dak Arnhem


Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Een groen dak in Arnhem

Bent u van plan om een groen dak in Arnhem te plaatsen dan is het eerst belangrijk dat u weet wat een groen dak is. Een groen dak is een dak begroeiing die uit verschillende soorten gras, bloemen, kruiden of planten kan bestaan. Dit kan geplaatst worden op uw huis/gebouw.

Een groen dak is een goede keuze als opzoek bent naar een manier om uw huis of gebouw te verduurzamen. Een groen dak is geschikt voor particulieren en bedrijven. Daarnaast biedt een groen dak ook veel functionele voordelen zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, duurzaamheid en het bieden van een goede isolatie. Ook komt u in aanmerking voor een subsidie vanuit de gemeente omdat uw huis verduurzaamd is.

Wilt u meer te weten komen over een groen dak dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een Sedumdak in Arnhem

Een sedumdak is bijna hetzelfde als een groen dak, het biedt dezelfde voordelen en werkt ook hetzelfde. Het verschil zit erin dat de dak begroeiing bestaat uit een kleine soort vetplant die gecombineerd wordt met mos. Een sedumdak biedt bescherming tegen de elementen en bespaart op energie kosten. Het is niet alleen praktisch maar ziet er ook nog eens mooi uit om een groen dak te hebben.

Voordelen van een groen dak of sedumdak

Het laten plaatsen van een groen dak of sedumdak in Arnhem heeft veel voordelen. Een groen dak is onderhoudsarm en zeer makkelijk zelf bij te houden. Daarnaast krijgt u ook een groot gedeelte van uw investering terug in subsidies. Hieronder ziet u meer voordelen van een sedumdak en groen dak.

  1. Isolatie: een groot voordeel van een groen dak/sedumdak is dat het ervoor zorgt dat uw huis/gebouw goed geïsoleerd is. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat uw energierekening daalt.
  2. Luchtverbetering: de planten die op het dak zitten helpen bij het verbeteren van de lucht kwaliteit. Dit komt doordat de planten de slechte stoffen uit de lucht filteren.
  3. Waterafvoer: een sedumdak/groen dak zorgt ervoor dat uw dak waterdicht is en overtollig water goed afgevoerd wordt.
  4. Geluidsisolatie: groen daken en sedumdaken kunnen geluidsoverlast voor u en omwonende voorkomen. Dit komt doordat groen daken geluid absorberen van binnen en buiten.
  5. Biodiversiteit: een sedumdak/groen dak zorgt er ook voor dat er meer biodiversiteit in de buurt is. De daken bieden een goed leefgebied planten en dieren.

Een groen dak of sedumdak laten plaatsen in Arnhem


Een sedumdak of groen dak kan op bijna ieder dak aangelegd worden van huizen. Carports, tuinhuisjes en overkappingen. Het maakt niet uit of het een plat of schuin dak is. Wel is het een belangrijk aandacht punt dat er wordt gekeken als uw dak het gewicht van de ondergrond en sedummatten kan dragen.
Als alles is gecontroleerd wordt uw dak waterbestendig gemaakt door middel van een drainagesysteem en dakbedekking. Zodra dit is aangelegd worden de ondergrond en planten geplaatst.

Voor onderhoud aan uw dak is het belangrijk dat u regelmatig takken en bladeren van het dak haalt. Dit kan ervoor zorgen dat de planten verstikken. Ook is het verstandig om in langdurige droge periodes het dak te bewateren.

Voor kosten van het aanleggen van een sedumdak of groen dak kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende prijsberekening.

Subsidies voor een groen dak en sedumdak in Arnhem


De gemeente Arnhem stimuleert het plaatsen van een groen dak of sedumdak, dit doen zij door middel van subsidies. Door een groen dak verduurzaamt u een gebouw/huis. De hoogte van de subsidie kan verschillen per gemeente, ook heeft elke gemeente andere voorwaarde. Wij zijn op de hoogte van deze subsidiëring en regelingen binnen veel gemeentes, daarom nemen wij het aanvragen van de subsidie graag voor u uit handen.

Veelgestelde vragen over een groendak in Arnhem

Moet ik precies tot op de millimeter nauwkeurig meten?

Nee, dit hoeft niet zolang er maar niet meer dan ca. 50 cm verschil in zit. Wij nemen altijd ruim voldoende materiaal mee. Bij de facturatie gaan we uit van de werkelijk aantal geplaatste meters.

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

U bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor kabels en/of leidingwerk. U dient eventuele aanwezigheid hiervan vooraf kenbaar te maken. Als u vermoed dat er kabels en/of leidingwerk aanwezig is, raden wij u aan een klic-melding te doen. Hiervoor kunt u terecht bij het Kadaster (www.kadaster.nl/klic/melding).

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Ons werkgebied

Garden Buildings plaatst groendaken op verschillende plaatsen door Nederland. Wilt u een groen dak in een andere plaats dan Arnhem? Onze werkgebieden zijn Apeldoorn, Amersfoort, Den Haag, Deventer en Utrecht. Wij helpen u graag met het plaatsen van een groendak op uw huis/gebouw.

Heeft u vragen over groen dak of sedumdak in Arnhem?

Heeft u vragen over het sedumdak/groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de sedumdaken.

  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht
 
  Wij zijn dé specialist als het gaat om sedum en groen daken
 
  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie

Neem vrijblijvend contact op

    Producten: