Groen dak

Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Groendak

Groendak is een dakbedekking die begroeid is met verschillende (vet)planten en gras. De groene laag zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar het biedt ook vele voordelen voor het milieu en voor jezelf. Wij vertellen u graag waarom het de moeite waard is om een groendak te laten plaatsen, lees gauw verder.

Wat kost een groen dak?

De kosten van een groen dak verschillen per gebouw, afmeting en de door u gekozen planten, daarom is het moeilijk om u een concrete prijs te geven. Door de keuze in ondergrond en planten kan het zo duur gemaakt worden als u zelf wilt. Door het aanleggen van een groen dak ervaart u verschillende voordelen die interessant kunnen zijn voor particulier en bedrijven. Voor een precieze prijs kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder met het verduurzamen van uw huis, schuur of gebouw.

Voor- en nadelen van een groen dak

Een groen dak biedt verschillende voordelen:

  1. Het zorgt voor een betere isolatie van het gebouw waardoor u weer bespaart op de energiekosten.
  2. Het vermindert de luchtvervuiling en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Het groen op het dak zorgt voor de opname van CO2 en andere schadelijke stoffen uit de lucht.

Daarnaast biedt een groendak ook op het gebied van waterbeheer voordelen:

  1. Het groendak neemt water op en houdt dit vast waardoor de belasting op het riool wordt verminderd.
  2. Het zorgt voor vertraging van de afvoer van regenwater wat de kans op overstromingen verkleint.

Tot slot draagt een groendak bij aan de biodiversiteit omdat het een leefgebied beidt voor allerlei insecten en vogels.

Groen dak schuur

Naast dat u een groen dak kan laten aanleggen op een huis of gebouw is het ook mogelijk om er een te plaatsen op een schuur of bijgebouw. Als u een groen dak wilt plaatsen op uw schuur is het wel belangrijk dat deze voldoet aan onze eisen, denk hierbij aan draagvermogen en een goede waterafvoer. Als uw dak voldoet aan onze eisen dan gaan wij over tot plaatsing.

Groen dak aanleggen

Een groen dak kan op bijna alle soorten daken geplaatst worden, maar voor het plaatsen moet uw dak wel voldoen aan een paar eisen. Voordat wij beginnen met het plaatsen van een groen dak controleren wij eerst uw dak op draagvermogen en waterafvoer. Als het dak voldoet aan onze eisen plaatsen wij het groen dak.

Voordat wij de ondergrond en platen plaatsen wordt er eerst een drainagemateriaal geïnstalleerd op het dak om ervoor te zorgen dat u geen lekkage krijgt door overtollig water. Nadat wij het drainagemateriaal hebben geïnstalleerd plaatsen wij de ondergrond en de planten.

Het onderhouden van een groen dak

Een groen dak heeft relatief weinig onderhoud nodig omdat deze zichzelf kan verzorgen, maar er zijn wel een paar belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. De punten waar u rekening mee moet houden zijn:

  1. Planten bewateren bij droogte: De planten die worden geplaatst op een groen dak kunnen een lange tijd zonder water, maar bij periodes wanneer het lang niet geregend heeft is het verstandig om het dak te bewateren.
  2. Afval regelmatig opruimen: Controleer regelmatig het groen dak op takken, bladeren of ander afval wat op het dak ligt. Dit afval kan ervoor zorgen dat de planten niet genoeg zonlicht en zuurstof krijgen.
  3. Drainage controleren: Het is belangrijk dat groendaken regelmatig gecontroleerd worden op overtollig water. Overtollig water kan lekkage veroorzaken.

Vragen over groendak?

Heeft u vragen over het groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de groendaken.

  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht
 
  Wij zijn dé specialist als het gaat om groendaken
 
  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie
 
 

Ons werkgebied

Voor het plaatsen van een groen dak kunt u ons inschakelen in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag en Utrecht. Wij werken door heel het land en helpen u graag verder met het plaatsen van een groen dak.

Neem vrijblijvend contact op

    Producten: