Groen dak Amersfoort


Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Groen dak aanleggen in Amersfoort?

Wilt u een groen dak in Amersfoort laten plaatsen? Een groen dak is dak begroeiing die kan bestaan uit verschillende soorten gras, bloemen, kruiden en zelfs struiken. Er zijn verschillende soorten groen daken en planten die gebruikt kunnen worden.

Een groen dak is een goede duurzame keuze als u uw huis of kantoor dak wilt laten dekken op een milieuvriendelijke manier.

Naast dat een groen dak er mooi uitziet heeft het ook functionele voordelen. Een groen dak behoudt de biodiversiteit in de stad en zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Daarnaast zorgt een groen dak ervoor dat u kunt besparen op uw energiekosten. Ontdek meer voordelen en de kosten van een groen dak!

De voordelen van een groen dak


Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een groen dak in Amersfoort:

 1. Waterafvoer: Groen daken kunnen helpen met het afvoeren van regenwater, Waardoor overstroming verminderd wordt en de hoeveelheid water die in het riool terecht komt ook verminderd.

 2. Isolatie: Zoals eerder benoemd kunt u doormiddel van een groen dak besparen op uw energie kosten. Dit komt doordat een groen dak helpt met het vasthouden van warmte in de winter en tegenhouden in de zomer.

 3. Luchtverbetering: In de lucht die wij allemaal in ademen zitten verschillende soorten stoffen en veel daarvan zijn schadelijk. De planten die op de groene daken zitten filteren de schadelijke stoffen in de lucht en zorgen ervoor dat u schone lucht in ademt.

 4. Geluidsisolatie: Groen daken kunnen geluidsoverlast voor u en omwonende voorkomen. Dit komt doordat groen daken geluid absorberen van binnen en buiten.

 5. Biodiversiteit: Met een groen dak draagt u ook bij aan de biodiversiteit in uw leefomgeving. Groen daken bieden een leefgebied voor planten en dieren.

 6. Subsidies: Bij het aanleggen van een groen dak verduurzaamt uw woning/gebouw. De gemeente stimuleert verduurzaming door middel van subsidiering.

Aanleggen van een groen dak in Amersfoort


Voordat er een groen dak kan worden aangelegd in Amersfoort is het belangrijk om te inspecteren of het dat geschikt is voor een groen dak. Bij de inspectie kijken wij naar de belasting van het dak en de gewenste diepte van de bodemlaag.

Wanneer het mogelijk is om een groen dak te plaatsen wordt eerst uw dak waterdicht gemaakt. Dit gebeurt door middel van dakbedekking daarbij wordt een drainagesysteem geïnstalleerd. Dit zorgt er voor dat overtollig water van uw dak wordt afgevoerd.

De bodemlaag die wij aanbrengen kan bestaan uit grind, stenen of een speciaal drainage materiaal. Vervolgens worden de door u gekozen planten geplant op uw dak. Wij bieden verschillende soorten groen dak waaruit u kunt kiezen.

Onderhoud van een groen dak


Het onderhouden van een groen dak is vrij eenvoudig. U hoeft het groen dak niet te schoffelen of te maaien omdat er een laag groen tapijt vormt dat zichzelf onderhoud. Een groen dak gaat een lange tijd mee. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 1. Groen daken kunnen goed tegen een tijd zonder water maar bij langdurige droogte is van belang om het dak te bewateren.

 2. Het is van belang om regelmatig te controleren als de waterafvoer goed doorloopt. Overtollig water kan lekkages en verzakkingen veroorzaken.

 3. Daarnaast is het belangrijk dat er regelmatig bladaval en takken van het dak worden opgeruimd. Dit voorkomt dat de planten verstikken tijdens de winter.

De kosten van een groen dak


De kosten van een groen dak kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de grootte van het dak, de locatie en welke planten u graag wilt. Op voorhand kunnen wij lastig een precieze prijs geven. Neem voor een precieze prijs vrijblijvend contact met ons op.

Groen dak subsidie Amersfoort


Wanneer u een groen dak laat aanleggen in Amersfoort werkt u mee aan het verduurzamen van uw woning. De gemeente stimuleert het verduurzamen door middel van subsidiering. Subsidies kunnen verschillen per gemeente daarnaast zijn er per gemeente ook andere voorwaarden aan verbonden. Wij zijn op de hoogte van de subsidiëring en voorwaarden binnen veel gemeentes. Neem vrijblijvend contact op met ons, wij nemen het aanvragen van de subsidie graag voor u uit handen.

Veelgestelde vragen over een groen dak

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag de schutting of tuinverblijf opgeleverd wordt, ontvangt u onze factuur per e-mail en dient u deze te voldoen bij onze werknemers. Bij voorkeur ontvangen we de betaling per pin, maar natuurlijk mag het ook in contanten. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur voor afronding van de werkzaamheden per bankoverschrijving te zijn voldaan.

Hoe laat beginnen jullie?

Brink GardenBuildings probeert altijd tussen 07.00 en 08.00 uur aanwezig te zijn. Mocht dit anders zijn, dan wordt dat met u afgestemd.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, zoals vorst in de grond of zware regenval, dan kan het zijn dat we het plaatsen moeten uitstellen. Indien mogelijk geven wij dit tijdig aan, anders wordt dit ter plekke overlegd.

Ons werkgebied

Wij plaatsen naast Amersfoort ook groendaken in andere plaatsen in Nederland. U kunt ons vinden in Apeldoorn, Arnhem, Den haag, Deventer en Utrecht. Op deze locaties kunt u bij ons terecht voor informatie en plaatsing van een groendak op uw huis of gebouw.

Heeft u vragen over groen dak of sedumdak in Amersfoort?

Heeft u vragen over het groen dak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de groen daken.

  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht.
 
  Wij zijn dé specialist als het gaat om groen daken.
 
  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie.

Neem vrijblijvend contact op

  Producten: