Sedumdak


Werkt isolerend, zorgt voor biodiversiteit en een beter rendement van zonnepanelen.

Sedumdak, ook wel groendak genoemd, is dakbegroeiing dat bestaat uit een kleine soort vetplant in verschillende kleuren die gecombineerd worden met mos. Sedumdaken zijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor uw dak. Ze bieden bescherming tegen de elementen en helpen om wateroverlast te voorkomen. Bovendien verbeteren ze de luchtkwaliteit door het afvangen van fijnstof. Met een sedumdak kunt u ook besparen op energiekosten. Het is niet alleen praktisch, maar het sedumdak ziet er ook nog eens heel mooi uit. Ontdek de voordelen en de kosten van een sedumdak.

Sedumdak/groendak aanleggen

Een sedumdak kan aangelegd worden op bijna ieder dak bijvoorbeeld platte daken van huizen, carports, tuinhuisjes en overkappingen. Het maakt daarbij niet uit of u een plat of een schuin dak heeft. Wanneer het dak schuiner afloopt dan 5 graden, maken we gebruik van profielen zodat het overtollige water kan wegstromen bij een hevige regenbui. Wel is een belangrijk aandachtspunt dat er goed gecheckt wordt of het dak het gewicht van de sedummatten kan dragen.

Wij regelen het ontwerp, de levering, montage en het onderhoud voor u. Wilt u het sedumdak zelf aanleggen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Voor- en nadelen van een sedumdak

Het laten aanleggen van een sedumdak heeft veel voordelen. U helpt namelijk de vogels en bijen, het is onderhoudsarm en eenvoudig zelf te leggen. Daarnaast krijgt u ook nog een deel van uw investering terug met de subsidie van de gemeente. Over de subsidie van sedumdak kunt u hier meer lezen. Daarnaast biedt een sedumdak meer voordelen:

 1. Het verbeterd het afwateringssysteem omdat sedumplanten water kunnen opslaan en afgeven aan de omgeving.
 2. Het sedumdak werkt isolerend waardoor u kunt besparen op de energiekosten.
 3. Het draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit doordat het fijnstof absorbeert.
 4. Het omgevingsgeluid wordt verlaagd want het sedumdak helpt bij het dempen van het geluid buiten, wat handig kan zijn in drukke stadsomgevingen.
 5. De levensduur van het dak wordt verlengd door het sedumdak. De sedumplanten kunnen alle weersomstandigheden aan doordat ze een extra beschermlaagje hebben op het blad. Door het beschermlaagje kunnen de sedumplanten langer blijven leven. Daarnaast slaan ze vocht op zodat de plant in droge periode dit goed kan doorstaan.
 6. Het sedumdak creëert waardevermeerdering van het pand.
 7. Verhoogt biodiversiteit.
 8. En niet geheel onbelangrijk: een sedumdak is een groene, aantrekkelijke toevoeging aan het dak waardoor het uiterlijk van uw woning wordt verbeterd.

Het sedumdak onderhouden

Het onderhoud van het sedumdak/groendak is erg eenvoudig. Het sedumdak hoeft niet te worden geschoffeld of gemaaid omdat sedumplanten zelf een laag groen tapijt vormen dat zichzelf onderhoudt. Er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden:

 1. Het dak regelmatig controleren op de juiste afwatering zodat overtollig water goed kan worden afgevoerd. Hiermee kan het dak in goede staat blijven en problemen zoals lekkages of verzakkingen voorkomen.
 2. De plantjes kunnen prima enkele weken zonder water, maar bij langdurige droogte is het nodig om het dak een sproeibeurt te geven.
 3. Afval zoals bladafval, takken en andere plantendelen opruimen om te voorkomen dat dit de plantjes verstikt tijdens de winter.

Over het algemeen heeft een sedumdak dus weinig onderhoud nodig en gaat het een zeer lange tijd mee. Wij adviseren u wel om het dak regelmatig te inspecteren zodat eventuele problemen bijtijds gesignaleerd kunnen worden.

De kosten en subsidie van een sedumdak

Het is moeilijk om een precieze prijs te geven voor de kosten van een sedumdak, omdat deze afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en de locatie. Een sedumdak kan echter een goede optie zijn voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke manier om hun dak te bedekken. Voor een precieze prijs kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we een offerte kunnen maken.

Sedumdak subsidie

Met een sedumdak werkt u aan het verduurzamen van uw omgeving, daarom stimuleert de gemeente de aanleg hiervan door middel van subsidiëring. De hoogte van deze vergoedingen verschillen per gemeente, ook heeft iedere gemeente hier weer andere voorwaarden voor. Wij zijn op de hoogte van de subsidiëring en regelingen binnen veel gemeentes en wij nemen het aanvragen van de subsidie graag voor u uit handen zodat u dit zelf niet hoeft te regelen.

Vragen over sedumdak/groendak?

Heeft u vragen over het sedumdak? Of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie over de sedumdaken.

  Van het ontwerpen tot het aanleggen kunt u bij ons terecht
 
  Wij zijn dé specialist als het gaat om sedumdak
 
  Snelle reacties zodat u op korte termijn kunt profiteren van betere isolatie

Neem vrijblijvend contact op

  Producten: